Skoči na glavno vsebino

SRCE VODI, ROKA USTVARJA

Minuli teden, 8. oktobra, smo pričeli z dogodki ob 70. obletnici šole. Ob tej priložnosti smo imeli vsi učenci kulturni dan z naslovom Srce vodi, roka ustvarja.

            Na obisk sta prišli pisateljica, pesnica in igralka Nataša Konc Lorenzutti in vsestranska umetnica Nika Solce.

Srečanje s pisateljico je potekalo v Kulturnem domu v Hrvatinih. Nataša Konc Lorenzutti piše za otroke, mlade in odrasle. Povedala je, od kod črpa ideje za pisanje knjig ter z nami delila veliko nasvetov o tem, zakaj je branje pomembno.

Dopoldan smo nadaljevali v šoli, kjer smo si ogledali razstavo risarskih del umetnika Erika Mavriča, bivšega učenca naše šole, nato pa se še sami preizkusili v likovni delavnici.

Zaključek kulturnega dne je potekal v telovadnici, kjer smo se zbrali vsi učenci naše šole. Nastopila je gospa Nika Solce, ki je bila pred leti učenka naše šole, danes pa se uspešno ukvarja z glasbo, fotografijo in lutkarstvom. Govorila je o svojem trenutnem delu in o tem, kakšne spomine ima na šolske dni, ki jih je preživela na naši šoli.  

Vzdušje na kulturnem dnevu je bilo prijetno in sproščeno. Učenci smo dejavnostim lepo sledili in se marsičesa tudi naučili. Srečanje s pisateljico pa je dodatna spodbuda, da več časa preživimo s knjigo v roki. 

Šolski novinarčki

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost